Tuvas drømmejobb

dreamsign

Martin Luther King, Jr. sa engang:
Life’s most persistent and urgent question is, ‘What are you doing for others?’

Foreleseren min Karl Philip Lund har gitt oss i oppgave å skrive et innlegg om vår drømmejobb. Jeg har valgt å lage en egen side av innlegget her på bloggen, da jeg annser dette som noe som beskriver meg og bloggen min.

Jeg begynte å studere markedsføring uten egentlig å vite hvorfor. Jeg har mange interesser og mye jeg liker å gjøre. Så når tiden etter videregående kom, og jeg skulle velge min vei videre i livet sto jeg fast. Jeg ante ikke hva jeg skulle velge eller hva jeg virkelig ønsker å jobbe som. Jeg har alltid misunnet de som bare vet, og kanskje alltid har vist hva de ønsker å bli. De som bare kommer til verden og vet at de skal bli lege eller advokat. Jeg har vært mer en av de som får en ny jobbdrøm etter nye filmer jeg ser. Det var HELT klart at jeg skulle bli lege etter 7 sesonger med Greys Anatomy, og jeg skulle ihvertfall bli advokat etter Lovlig blond. Men uansett hvor alle de ulike drømmene mine har funnet sted, har de alltid hatt en ting til felles; og det innebærer å svare på spørmsålet til Martin Luther King, Jr.

Tilbake til etter videregående. Jeg sto å så på alle forte seg av gårde for å oppnå drømmene sine og jeg følte meg stressa og bekymret over at jeg ikke skulle finne min. Hvilken jobb var den rette for meg, hvor jeg kan føle at jeg gjør en jobb som kan være med å hjelpe andre. Mamma, en veldig klok dame, sendte meg til en dame som skulle hjelpe meg å finne mine sterkheter og egenskaper og hvilke studie som passer for meg. Jeg var utrolig skeptisk og egentlig litt negativ, men dette skulle vise seg å hjelpe meg selv til å se mine kvaliteter og hva som kan passe for meg. Etter noen uker, var vi begge sikre på at datidens Markedshøyskolen Campus Kristiania var min vei. Markedsføring here I come tenkte jeg uten å kunne noe særlig om det.

Jeg begynte spent og usikker på hva som skulle vente meg, men ble tatt med storm med første pust inne på Markedshøyskolen. Det tok ikke veldig lang tid før jeg visste at det var her jeg hørte hjemme. Alikevell har det vært mange vanskelige og tunge fag som har prøvd å knekke meg, men bare pushet meg videre. Årets valgfag digitalmarkedsføring har virkelig satt flammen i forelskelsen min til studiet og jeg er nå 110 % sikker på at dette er min vei. Jeg er nå sikker på at det er markedsføring jeg vil holde på med, og jeg er dødsmotivert og brenner utrolig varmt for faget.

Den virkelige drømmen er å jobbe med markedsføring for organisasjoner som blant annet Unicef, Redd Barna, Amnesty, Røde kors eller SOS-barnebyer. Jeg vil jobbe med noe jeg virkelig kan være stolt av. Jeg vet at det finnes en bedre verden der ute, og jeg vil være med å skape den. Organisasjoner som dette gjør virkelig en jobb som er med på å skape en bedre verden. Jeg vil også gjerne jobbe med å hjelpe barn i Norge som har det vanskelig hjemme og trenger å bli hørt. Drømmen min er virkelig å kunne få jobbe for dere en dag. Unnskyldningen til alt for mange som ikke bidrar er at de ikke vet. De vet ikke om situasjonene og organisasjonene osv. Det er her jeg vil sørge for at ALLE vet. Du kan ikke unnskylde deg for ikke å hjelpe når du ser hvor enormt andre trenger deg. Jeg drømmer om å markedsføre for organisasjoner som vil hjelpe barna der ute i verden som ikke har det bra og som trenger å bli hørt. I Norge, og alle andre land.

bildet hentet her

bildet hentet her

Jeg ønsker å kunne bidra med å markedsføre digitalt, ettersom dette er en spesialisering jeg har valgt og virkelig brenner for. Det er utrolig hvordan markedet har endret seg, og veldig mange bedrifter og organiasjoner er (beklager) alt for dårlige til å markedsføre seg digitalt! Jeg lærer så enormt mye i dette faget, og jeg drømmer virkelig om å kunne vise kunnskapen min for verden på en god måte. Jeg liker å være kreativ, elsker en god utfordring, veldig glad i å jobbe med andre mennesker, liker å sosialisere meg, har et behov for å bli hørt, sta på mine meninger og et enormt behov for å oppnå noe både for meg selv og de som trenger meg.

Visste du at hele 80% ikke trives i jobben sin? Dette er et enormt høyt tall, som jeg gjerne vil unngå å være en del av. Om du er på jakt etter drømmejobben kan det være lurt å lese denne artikkelen; http://www.inc.com/laura-garnett/5-steps-that-will-uncover-your-dream-job.html

Her er noen tips fra meg du bør tenke over når det kommer til jobben din;

  1. DU KAN VÆRE DEG SELV
  2. DU FÅR UTFORDRINGER SOM MOTVERER DEG
  3. DU FØLER AT DITT BIDRAG BETYR NOE
  4. DU JOBBER MED MENNESKER SOM DU TRIVES MED OG KAN SAMARBEIDE MED
  5. KOLLEGAENE DINE UTFYLLER DEG OG DU DE
  6. VIKTIGST AV ALT!- DU GLEDER DEG TIL JOBB

Dette er punkter som er viktige for meg, og som jeg virkelig håper er oppfyllt når jeg starter arbeidslivet for fullt. Jeg mener dette er viktige punkter som burde være en del av alles arbeidsdag. Jeg mener at om du nå sitter å tenker at ingen av disse er tilstedet;  bytt jobb. For å kunne gjøre en god jobb må man trives og man må like det man gjør. Jeg går mot arbeidslivet med innstillingen;

I WANNA BE THE CHANGE!

-En spent og motivert Tuva

 

Quotekilde her

1 kommentar til «Tuvas drømmejobb»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *